MenüBelépek
Bíbor Kiadó könyvkiadó és online könyváruház

Termékkategóriák

Bíbor Kiadó

Nászcsók Káintól

Nászcsók Káintól
Értékelés:

Cikkszám: 978-615-5536-06-9

Nászcsók Káintól - Hajdu Gábor
Miskolc,  Bíbor Kiadó, 2015, B/5, ragasztott, 245p
ISBN 978-615-5536-06-9

Fogy ár: 2940.-Ft

A regény Hajdu Gábor egyetlen nagyregénye, amelyet halála előtt nem sokkal fejezett be. A könyv arról szól, miképpen tette tönkre az átlagember életét az ötvenes évek kommunista diktatúrája. Hogyan szól bele a történelem az egyén életébe, miképpen formálja át. Hogyan lesznek győztesei, de még többen hogyan válnak veszteseivé a háború után kialakult belpolitikai helyzetnek. A szerző a saját édesapjának élettörténetét is felvázolta a könyvben. 
A történet a második világháború végén, egy dunántúli településen kezdődik, és az ötvenes évek közepéig tart. A szereplők egy része a rendszer győztese, de csak látszólag. A legtöbb esetben bebizonyosodik, hogy hosszú távon a fojtó légkörben valójában nem lehet érvényesülni. Csak alkalmazkodni lehet. 
A könyv nem könnyű olvasmány. A magyar történelem e sötét időszakának nyomasztó légköre végig ott van a sorok között.
Ez a könyv azokhoz szól, akik emlékezni akarnak a kommunista diktatúra léleknyomorító légkörére. És kötelező olvasmány azoknak a fiataloknak, akik csak ily módon ismerhetik meg ezt a korszakot; akik meg akarják érezni, hogy szüleik, nagyszüleik, hogyan élhették meg a kommunisták uralmát.
 
Ár: 2 940 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Tel/fax: +36-46/320-800
E-mail: bibor.kiado@gmail.com

Könyvek személyes átvételének helye:
Bíbor Fotólabor
Miskolc, Széchenyi u. 111. fsz.
(Centrum Áruház)