MenüBelépek
Bíbor Kiadó könyvkiadó és online könyváruház

Termékkategóriák

Bíbor Kiadó

Társadalomelmélet - Az intézményes szociológia elmélete harmadik kötet

Társadalomelmélet - Az intézményes szociológia elmélete harmadik kötet
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 9789639988279

Farkas Zoltán / Társadalomelmélet - Az intézményes szociológia elmélete, harmadik kötet, Miskolc, Bíbor Kiadó, 2011, 342p, B/5, ragasztott
ISBN 978-963-9988-27-9

Társadalomelmélet: Az intézményes szociológia elmélete című munkájában Farkas Zoltán egy alapvetően új szemléletmódot képviselő és a szociológiaelméletben kialakult fő szemléletmódokat egyesítő szociológiai társadalomelmélet kidolgozására vállalkozik. Elméletét az intézményes szociológia elméletének nevezi, mert ebben az elméletben bár alapvetően a társadalmi viszonyokból, de végső soron e viszonyokat létrehozó intézményekből magyarázza a társadalmi jelenségeket. Amellett, hogy részletesen kifejti elméletét, rávilágít a különböző szemléletmódokat képviselő szociológiai elméletek sajátos megközelítési módjaira, főbb fogalmaira és összefüggéseire.
Öt kötetben jelenik meg a szerző átfogó, a szociológiaelmélet fő kérdésköreit felölelő munkája. A harmadik kötet a Társadalomelmélet második részét tartalmazza: Az érdekek és az erők a társadalmi életben címmel. A második részben a szerző a társadalmi élet szférájában elemzi az érdekeket és az érdekviszonyokat, a társadalmi erőket és az erőviszonyokat, valamint a hatalmat és a társadalmi tőkét.

Farkas Zoltán szociológus, kandidátus, habilitált doktor, jelenleg a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének egyetemi docense, az intézet Szociológiaelméleti Tanszékének vezetője.

Ár: 3 500 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kiemelt termékek

A kódex rejtélye

A kódex rejtélye Ár: 4 000 Ft

A titok

A titok Ár: 4 800 Ft
Új

Kapcsolat

Tel/fax: +36-46/320-800
E-mail: bibor.kiado@gmail.com

Könyvek személyes átvételének helye:
Bíbor Fotólabor
Miskolc, Széchenyi u. 111. fsz.
(Centrum Áruház)