Rólunk - Könyvkiadó és online könyváruház

A miskolci Bíbor Kiadó több mint 25 éves múltra tekint vissza. Tevékenységünket 1991-ben könyvek kis- és nagykereskedelmével indítottuk el, majd néhány év múlva területi képviselői lettünk több nagy kiadónak, így az Akadémiai Kiadónak és az Egmont Hungary Kft-nek is.

Könyv nagykereskedelmi tevékenységünket 1997-ben szüntettük meg, azonban a tiszaújvárosi könyvesboltunk mai is üzemel és népszerű a vásárlók körében.

A Felsőmagyarország Kiadóval közösen 1993-tól adtunk ki különféle, főleg miskolci szerzők által írt műveket. 1996 óta számos témakörben jelentettünk meg önállóan tartalmilag és formailag egyaránt színvonalas kiadványokat. Legsikeresebb könyvünk ekkor jelent meg Minden napra egy vers címmel.

 

Kiadónknak szakmai értelemben nincs kizárólagos profilja. Bár kiadványaink terjesztése országos hatókörű, elsősorban lokális könyvkiadóként tevékenykedünk, amelynek alapját jórészt a Miskolci Egyetem különböző karain oktató szerzők jegyzetei és tankönyvei adják. Legismertebb könyvsorozatunk a dr. Szabó Miklós dékán által szerkesztett PRUDENTIA IURIS-t a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói jegyzik és eddig 25 kötete jelent meg.

Külön öröm még számunkra, hogy tucatnyi kiadványunkat az ország számos felsőoktatási intézményében tankönyvként használják.

A hazai közoktatás tankönyveinek kiadásában 2001-től veszünk részt. Első tankönyvünk a Hon- és népismeret „A” modul 5. osztályos tankönyve és munkafüzete volt, melyet még néhány választható általános iskolai tankönyv és segédtankönyvek megjelentetése követett.

Büszkék vagyunk arra, hogy szépirodalmi kiadványaink közül nem egy felkerült az országos sikerlistákra.

A Bíbor Kiadó a továbbiakban is szeretné megőrizni sokszínűségét, és törekszik arra, hogy a kiadó felé bizalommal forduló alkotók műveit igényes és színvonalas megjelenésben adjuk át az olvasóknak.