Quintessence - 2017 a Pálinka világa

Quintessence - 2017 a Pálinka világa
Értékelés:

Cikkszám: 2498-8626

Quintessence - 2017 a Pálinka világa

Szerkesztette: Takács László

Szerzők: Hegesűs Mónika, Krausz Frigyes, Takács László

Kiadó: Ongai Kulturális Egyesület, Onga, 2017, 265p, keménytáblás

ISSN 2498-8626

Fogy ár: 5000.-

A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete - a 2016-ban megjelent első kötethez hasonlóan - három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek - múlt, II. Értékek - jelen, III. Lehetőségek - jövő.

A Gyökerek - múlt fejezetben olyan regeszták olvashatók, melyek kiegészítik, árnyalják és pontosítják a pálinka kultúrtörténetével kapcsolatos eddigi ismereteinket. Megtudhatjuk, hogy mi volt a klipara, a slivovicza, a vatyka vagy épp a baklya, de értesülünk belőle a korábbi századok legjellemzőbb pálinka fajtáiról, azok főzési sajátosságairól, hogy miként lehetett egy diófalevéllel meghatározni a lepárlás végét, vagy hogy miért követelte a reformkorban Wesselényi Miklós a gabonából való pálinkafőzés betiltását.
 
Az Értékek - jelen fejezetben a 2017. évi Quintessence Pálinkaverseny azon 82 darab aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be magyar és angol nyelven, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetőek, illetve a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják.
 
A Lehetőségek - jövő fejezet a szűkebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket szeretne nyújtani, hogy a pálinkáik még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítő szakmai ismeretei bővüljenek. Ez alkalommal a Vilmoskörte és a Szomolyai Feketecseresznye pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak a tisztelt olvasók, illetve az almatermésű gyümölcsök és az azokból készült pálinkák alapvető fajtasajátosságaival, jellemzőivel ismerkedhetneke meg.
Ár: 5 000 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!