Falra hányt borsó

Falra hányt borsó
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 978-963-9988-83-5

Csorba Piroska / Falra hányt borsó
Miskolc, Bíbor Kiadó, 2014
A/5, ragasztott,  80p
ISBN 978-963-9988-83-5

Fogy. ár: 1260.-Ft

Csorba Piroska gyermek- és kamaszverseivel régóta jelen van az irodalomban. Falra hányt borsó címmel összeállított új könyve folytatja azt a sort, amelyet a Csókolom, jól megnőttem! és a Segítség, felnövök! című, kamaszoknak szóló versesköteteivel elkezdett.
A Falra hányt borsó monológjaiban megszólaló lányok és fiúk – a svéd típusú versek lírai alanyai – keresetlen őszinteséggel, olykor kíméletlenül, olykor humorral tárják fel gondolataikat az őket körülvevő világról, a felnőttekről, társaikról és saját magukról is.
Kevés olyan alkotás van, amely ehhez a korosztályhoz – és erről a korosztályról – szól, ez a kötet azt a folytonossági hiányt hivatott betölteni, ami az óvodás és kisiskoláskorúaknak szóló, ún. „gyermekirodalom” és a „felnőtt” irodalom között van.
A kötet első és utolsó ciklusában a monológokat dialógusok – vagy éppen látszatdialógusok – váltják fel, jelezve a kamasz-felnőtt párbeszéd égetően szükséges voltát.
A versek lélektanilag hitelesen ábrázolják a kamaszok világát, s egyszerre adják meg a hasonló korú olvasóknak a magukra ismerés, a felnőtteknek a megértés lehetőségét, élményét.

Fecske Csaba
József Attila-díjas költő

Ár: 1 260 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!