Míves munka a vers

Míves munka a vers
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 963-9466-65-4

Míves munka a vers - A szonett kötöttsége és kötetlensége / Mózes Huba - Miskolc: Bíbor Kiadó, 2004, 62p, A/5, kartonált
ISBN 963 9466 65 4

Tartalom: A szonett formaváltozatai. Itt a szerző a következő szempontok alapján tekinti át a szóba jöhető formaváltozatokat: strófatagolás, rímképlet, a sorok szótagszáma, ritmus, a szerkezet belső arányai (szimmetria, aranymetszés), a tizennégy sorosnál hosszabb és rövidebb szerkezetek, a szerkezet álarcossága, továbbá sorismétléses szerkezetek, valamint szerkezet-ismétlő sorismétléses komplex szerkezetek.
A második fejezet: A szonettel egyező sorszámú versszerkezetek, amelyben azt hangsúlyozza, hogy a formaváltozatok elkülönítésében természetszerűen számolnunk kell a csoportok közti átfe-dések, a különböző szempontok szerinti társítás lehetőségeivel is. És ez a második fejezet átvezet a rövid, de sokat mondó Összegzésbe, amelyben a szerző a kérdéskör lényegére utal, arra, hogy a szonettformának éppen a változások iránti nyitottsága és ebből fakadó sokfélesége biztosítja a szerkezet hatékonyságát s így végső soron állandóságát is.

Ár: 380 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!