MenüBelépek
Bíbor Kiadó könyvkiadó és online könyváruház

Termékkategóriák

Bíbor Kiadó

Multidiszciplináris jogi tanulmányok

Multidiszciplináris jogi tanulmányok
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 978-963-9988-44-6

Szmodis Jenő / Multidiszciplináris jogi tanulmányok
Bíbor Kiadó, Miskolc, 2012, 234p, A/5, ragasztott
ISBN 978-963-9988-44-6

Dr. Szmodis Jenő Multidiszciplináris jogi tanulmányok című könyve a
hazai elméleti jogi irodalomban úttörő vállalkozásnak számít. A jog jelenségvilágának bemutatását, elemzését a címben is szereplő multidiszciplináris módon közelíti meg. Így a hagyományosnak tekinthető filozófiai, etikai, teológiai, szociológiai, pszichológiai stb.
kontextuson túl a kevésbé, vagy egyáltalán nem alkalmazott szociálpszichológiai, kultúrantropológiai, humánetológiai vizsgálódások új értelmezési keretet, lehetőséget biztosítanak a jog tanulmányozásának kitágítására, a korábban a jogelméleti vizsgálódások részéről figyelmen kívül hagyott területeknek
a jogfilozófiai diskurzusba való beemelésére. A könyvet ajánlom nemcsak a jogelméletben járatos kollégák, hanem e kérdések iránt affinitást érző egyetemi hallgatók számára is.

Prof. Dr. Szabadfalvi József
dékán
Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar


Különös öröm, hogy Szmodis Jenő munkája a társadalomtudományok részéről értő módon közelít az etológia tudományához. Akik egészen más tudományterületeken próbálják a humánetológiát alkalmazni, nem ritkán radikálisan leegyszerűsített, és így már nem érvényes tételeket kísérelnek meg a saját, szűkebb területükön kamatoztatni, bosszantó félreértésekkel.
Szmodis Jenő munkája az összes efféle csapdát sikeresen elkerülte, és legjobb tudásom alapján - miközben új szempontokkal gazdagítja tudományszakának perspektíváját - etológiai szempontból kifogástalan.

Csányi Vilmos
az MTA r. tagja

Ár: 1 995 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Tel/fax: +36-46/320-800
E-mail: bibor.kiado@gmail.com

Könyvek személyes átvételének helye:
Bíbor Fotólabor
Miskolc, Széchenyi u. 111. fsz.
(Centrum Áruház)