NOÉ GALAMBJA

NOÉ GALAMBJA
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 978-615-5536-87-8

NOÉ GALAMBJA - Megjavul-e az emberiség a járvány után? / Szerkesztők: Kondorosi Ferenc és Sereg András - Budapest: Bíbor Kiadó, 2020, 120 p, B/5, kartonált
ISBN 978-615-5536-87-8 

Megjavul-e az emberiség a járvány után? – Miért, elromlott? Megromlott? Vagy romlásnak indult?
A Jelenések Könyvétől Nostradamus jóslatain keresztül egészen Az ember tragédiája alkotójáig folytathatnánk a sort és idézhetnénk tudósokat, prófétákat, költőket, önjelölt hírnököket, akik a világvégét jövendölték, félelmetes természeti és kozmikus katasztrófákat, iszonyatos betegségeket prognosztizáltak. Nem gondoljuk, hogy a 21. század korai alkonyával kellene ijesztgetni az olvasót. Mindenesetre adódik a kérdés: lehet-e bűnös az emberiség? S ha igen, büntetést érdemel-e?

Mózes I. könyve szerint Isten az erőszakossága miatt megbüntette az akkori emberiséget, s a kiválasztottak – az igaznak talált Noé és családja, valamint a bárkára menekített állatok – kivételével elpusztította az élővilágot. A második útjáról a bárkáról kibocsátott galamb a békét jelképező olajággal tért vissza. Az Úr pedig megígérte, hogy nem bocsát többé vízözönt a Földre. Az emberek azonban egyre inkább a világ elpusztításán munkálkodnak, s ebben újabb és újabb sikereket érnek el. Itt az ideje, hogy a fenyegető körülményeket az egyének, s a társadalmak békéjéért, biztonságáért felelős államok és vezetőik felismerjék, hatásukat elhárítsák, vagy legalább enyhítsék.

Korunkban semmivel nem pótolható felelőssége van az államok vezetőinek: bölcsességük vagy belátásuk, együttműködési készségük sorsdöntő lehet. Tárgyalni kell, ugyanakkor erőt is kell mutatni. Egyszerre kell szövetséget kötni és elhatárolódni. Folyamatosan választani kell jó és rossz között. Ebben lehet támasz a stabil értékrend, az érzelmi háttér, a vallásos hit és a szabad akaratból fakadó felelősségtudat.

A világ nem menthetetlen! – Erről tanúskodnak a kötet szerzői: Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Haller József, Kelemen Gábor, Kondorosi Ferenc és Muhoray Árpád professzorok, valamint Horváth László kultúrakutató, Petrétei Dávid rendőr őrnagy és Sereg Szabolcs politológus. A könyvhöz Janza Frigyes egyetemi tanár, ny. r. vezérőrnagy, a BM oktatási főszemlélője írt előszót.

Ár: 2 790 Ft
+ Véleményt írok

#2 - Gőre Gábor2020.12.03. 06:18

A profitéhség felfalja a világot!" Zsidó gazemberség önpusztító lesz!
Bejött jóslatom: 1. „Ha nem lenne minden szétrohadva, ezek ki nem adnák a hatalmat a kezükből!”
89. illegális MDF gyűlés, későbbi alelnök lakásán!
2. „üres spajznak bolond a gazdasszonya”! (No, kellet e „fakanál” Belébukott sok szamár!)
Mondtam még illegális MDF találkozón!
Állj közénk. nem. Se a dohányfüstöt, se a felesleges vitát nem bírom!

#1 - G. Tímea2020.07.25. 22:04

Érdekes könyvnek tűnik, de mitől jogi könyv? :)