MenüBelépek
Bíbor Kiadó könyvkiadó és online könyváruház

Termék kategóriák

Bíbor Kiadó

Túlvilág és mindennapok az ókori Egyiptomban Források a Kr. e. 3-2. évezredből

Túlvilág és mindennapok az ókori Egyiptomban Források a Kr. e. 3-2. évezredből
Raktáron
Új
Értékelés:

Cikkszám: 978-963-9634-81-7

Túlvilág és mindennapok az ókori Egyiptomban Források a Kr. e. 3-2. évezredből / Kóthay Katalin Anna - Gulyás András - Miskolc, Bíbor Kiadó, 2007, 503p, B/5, ragasztott
ISBN 978-963-9634-81-7

Magyarországon az egyiptológia erős kezdetek után, végül a múlt század ötvenes éveitől, viszontagságos körülmények között önálló, erős tudománnyá fejlődött. Néhai Kákosy László feszített kezdeményezései eredményeként 1983-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen megalapították az Egyiptológiai Tanszéket az Ókortudomány keretében. Főleg Kákosy László ásatási tevékenységének és az ezt körülvevő sajtóvisszhangnak köszönhető, hogy sok fiatal, de az Egyiptomot kedvelők is, közelebbről akartak és akarnak megismerkedni az egyiptomi ókorral és természetesen a vonzó terepmunkával. Az ókori Egyiptomról alkotott elképzelés általában kissé romantikus, amely önmagában nem elítélendő, hanem serkentő, ha az tudományosan megalapozott keretek között marad.
Ezt a tudományos képet két, a fiatalabb nemzedékhez tartozó egyiptológus - Kóthay Katalin Anna, a Miskolci Egyetem oktatója, és Gulyás András, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a párizsi Sorbonne közös doktori iskolájának növendéke - kívánja erősíteni. Tudván, hogy a nehéz egyiptomi nyelvet nem mindenki képes elsajátítani, egy reprezentatív fordításgyűjteményt állítottak össze. Szándékuk nem a teljesség volt, mert két fordító ma már nem elegendő ahhoz, hogy egy teljességre törekvő gyűjteményt állítson össze, hanem egy történetileg reprezentatív irodalmi tükröt hoztak létre.

Ár: 4 200 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Akciós termékek

Miért MISKOLC?

Miért MISKOLC? Akciós ár:
3 780 Ft helyett
3 000 Ft
Új

BENDEGÚZ, a kerekesszékes …

BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró Akciós ár:
4 998 Ft helyett
3 998 Ft

Kiemelt termékek

Példázatok, beszédek és …

Példázatok, beszédek és versek Akciós ár:
2 800 Ft helyett
2 000 Ft
Új

Miskolc legendái

Miskolc legendái Ár: 2 730 Ft
Új

Kapcsolat

Tel/fax: +36-46/508-775
E-mail: bibor.kiado@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek 8.00 - 12.00