Temesi László Attila: A haza művésze, a nemzet hegedűse

Temesi László Attila: A haza művésze, a nemzet hegedűse
Új
Értékelés:

Cikkszám: 978 615 5536 82 3

Bíbor Kiadó, Miskolc, 2022, B5, 168p ff + 16 p színes, puhakötés
ISBN 978-615-5536-82-3

A könyv egy vérbeli muzsikus különleges világába repíti az olvasókat, aki őszintén vall életéről a gyermekkortól napjainkig. Megismerhetik belőle azt az embert, aki egy kis magyar városból elindulva, vándorbot helyett vonót vett a kezébe, hogy meghódítsa a világot. Ifi. Sánta Ferencet közel nyolcadik évtizede lengi körül a zene, ami már a bölcsőben is ringatója és altatója, álmainak megszépítője volt, és ma is az öröme, boldogsága – a mindene!
Az évszázadon átívelő, fénylő cigánymuzsikusi korszak, talán utolsó nagy tanújaként – hegedűvel a kezében – azon fáradozik, hogy ne halkuljon el végleg hazánkban a sokak által elismert muzsikaszó, ne halványuljanak, ne tűnjenek el a „zenés” emlékek, amelyekből ma is sok vigadó vagy éppen búsuló magyar táplálkozik.
Temesi László Attila több hónapos élményanyag gyűjtése nyomán egy színes, igen gazdagéletút tárul elénk, a Kossuth-díjjal is kitüntetett prímásé, jeles hegedűművészé, aki világszerte hirdeti zenei kultúránkat, népünk lüktetését, hangulatát, szívét és lelkét.
A kötet hangulata érzékelteti, hogy a híres muzsikus könnyedén, igen magas színvonalon kalandozik a különböző zenei műfajokban, amit Amerikától Japánig egyfolytában csodáltak, és tapssal, ovációval, rajongó szeretettel jutalmaztak – idehaza pedig kitüntetésekkel is. Bárhol befogadták volna, de a szíve mindig hazahúzta!
Tudása, „nagyköveti” munkája, hazaszeretete példamutató lehet mindenki számára, ezért is született meg ez a kötet.

Ár: 3 990 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!