Szmodis Jenő: Globális kormányzás

Szmodis Jenő: Globális kormányzás
Értékelés:

Cikkszám: 978-615-5536-91-5

Szmodis Jenő: Globális kormányzás
Bíbor Kiadó, Miskolc, 2021, A5, 240p, puhakötés
ISBN 978-615-5536-91-5

Szmodis Jenő (Budapest, 1966) jogász, jogfilozófus, habilitált egyetemi docens a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1993-ban summa cum laude minősítéssel.
Jogtanácsosként, ügyvédként, valamint a közszolgálatban látott el különböző szakértői, illetve vezetői feladatokat. A hatályos jog, a jogelmélet és a történelemfilozófia tárgykörében közel százhetven tanulmányt illetve könyvet publikált magyar és idegen nyelven. PhD értekezését jogbölcseleti témában védte meg.
2016-ban habilitált. Kutatásaiban a jognak elsősorban a történeti, antropológiai és kulturális aspektusaival foglalkozik. Főbb munkái: A jog realitása (2005), Kultúra és sors (2007), Multidiszciplináris jogi tanulmányok (2012), A görögökről Nietzsche és Spengler nyomán (2012), Wagner – hatalom vallás, pszichológia (2013) On Law, Legal Values and State (2019).

A mai globális gazdasági helyzet haszonélvezője egy egyre szűkülő pénzügyi és gazdasági elit, amely a neki dolgozó, a termelést és az áruértékesítést, valamint szolgáltatást végző alkalmazottak és munkásoktömegét totálisan kizsákmányolja. Szmodis Jenő jelen kötete e mai folyamat történeti előzményeit kívánja bemutatni, utalva arra, hogy ez a hatalmi koncentráció már több évszázada elindult, és több oldalról vizsgálva a történéseket egészen napjainkig vezet el bennünket, mégpedig az emberi társadalmak politikai, kulturális, eszmei és gazdasági
fejlődésén, átalakulásain keresztül. Szmodis Jenőnek a globális kormányzásról írt könyve drámai korunk legidőszerűbb művei közé tartozik.
Prof. Dr. Prugberger Tamás D.Sc. (az MTA doktora)

Ár: 2 990 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!