Társadalomelmélet - Az intézményes szociológia elmélete negyedik kötet

Társadalomelmélet - Az intézményes szociológia elmélete negyedik kötet
Értékelés:

Cikkszám: 978-963-9988-76-7

Farkas Zoltán / Társadalomelmélet - Az intézményes szociológia elmélete, negyedik kötet, Miskolc, Bíbor Kiadó, 2013, 436p, ragasztott

ISBN 978-963-9988-76-7

Fogy. ár: 4450.-Ft

Társadalomelmélet: Az intézményes szociológia elmélete című munkájában Farkas Zoltán egy alapvetően új szemléletmódot képviselő és a szociológiaelméletben kialakult fő szemléletmódokat egyesítő szociológiai társadalomelmélet kidolgozására vállalkozik. Elméletét az intézményes szociológia elméletének nevezi, mert ebben az elméletben bár alapvetően a társadalmi viszonyokból, de végső soron e viszonyokat létrehozó intézményekből magyarázza a társadalmi jelenségeket. Amellett, hogy részletesen kifejti elméletét, rávilágít a különböző szemléletmódokat képviselő szociológiai elméletek sajátos megközelítési módjaira, főbb fogalmaira és összefüggéseire.

Öt kötetben jelenik meg a szerző átfogó, a szociológiaelmélet fő kérdésköreit felölelő munkája. Az előző három kötet után megjelent negyedik kötet a Társadalomelmélet harmadik részét tartalmazza: A társadalmi viszonyok és a társadalmi jelenségek címmel. Ebben a részben a szerző a társadalmi viszonyokkal, a társadalmi és a rendi helyzetekkel, valamint az e viszonyok és helyzetek által meghatározott jelenségekkel – főleg a társadalmi kölcsönhatásokkal, a társadalmi állapotokkal, a társadalmi magatartásokkal és az életmóddal – foglalkozik.

Farkas Zoltán szociológus, kandidátus, habilitált doktor, jelenleg a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének egyetemi docense és az intézet igazgatója.

Ár: 4 450 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!